Головна » Статті » Рецепти


Курка в беконі: велика куряча грудка (близько 700г)упаковка сирокопченого бекону (400 г — 20 смужок)По 1ст.л. зерновий гірчиці і звичайній («злий»)1 ст. л. рідкого меду2 ст. л. соку лимонаперець — за бажанням.Так як готування займає 5 сек, то заздалегідь увімкніть духовку на 220 оС. М'ясо нарізати ось такими смужками по довжині грудки, товщиною з палець. Щільно обмотати кожну смужку беконом. Викласти смужки в форму для запікання (змащувати форму не потрібно). Змішати мед, гірчицю і лимонний сік (можна поперчити). І змастити цією сумішшю кожну завитушку. Відправити в духовку і запекти до повного зарум'янювання.
Переглядів: 666
Рецепти | | Коментарі (0)

Рулетики з сьомги: слабосолона сьомга 300 рбринза 100 г4 шт. волоські горіхичасник 2 зубчикимаслини без кісточок 10 шт.петрушка 5 гілочоклимон 1 шт.Бринзу розкришити. Горіхи порубати і підрум'янити на сковороді без масла. Часник пропустити через прес. Зелень вимити й обсушити. Половину петрушки подрібнити. Маслини нарізати кружечками. Лимон нарізати тонкими кружками. Змішати бринзу, горіхи, часник і зелень. Сьомгу нарізати тонкими скибочками (можна взяти вже готову нарізку). Викласти на кожен шматочок трохи начинки, акуратно згорнути рулетиками.
Переглядів: 618
Рецепти | | Коментарі (0)

Пампушки «Любаша»: 2 яйця3-4 ст. л. цукруборошнощіпка соліваніль1/2 ч. л. соди3 ст. л. сметани (з гіркою)1 ст. л . горілки (необов'язково).Яйця збити з цукром, додати дрібку солі, ваніль, гашену соду, сметану і горілку. Все добре змішати і додати борошна. Замісити м'яке, не прилипающее до рук тісто. Не тонко розкачати (трохи менше см), вирізати формочкою для печива пампушки і спекти в розпеченому рослинному маслі. Пампушки на очах роздуваються, печуться блискавично. В кінці посипати пудрою.
Переглядів: 613
Рецепти | | Коментарі (0)

Закуска «Морська мушля»: 5 круглих булочок2 яйця100 г креветки (варені)50 г червоної ікримайонезсільрослинна оліядля прикраси:5 перепелиних яєць.Булочки розрізати уздовж, але не до кінця. З нижньої частини вийняти м'якуш. На рослинному маслі посмажити м'якуш до золотистого кольору. Яйця натерти на дрібній тертці. Креветки дрібно нарізати. Змішати сухарі, креветки, яйця, ікру. Заправити майонезом. Якщо необхідно, посолити. Булочки начинити салатом. Щоб булочки не закривалися, поставити зубочистку. Для прикрашання можна покласти перепелине яйце, воно буде символізувати перлину. Якщо перепелиних яєць немає, можна вирізати овал з білка курячого яйця.
Переглядів: 586
Рецепти | | Коментарі (0)

Смачний салат з квасолею: 1 банка червоної квасолі200-250 г відвареної яловичини (беремо нежирний шматочок вагою грам 300, відварюємо в підсоленій воді годину-півтора)1 середня червона цибулина1 червоний болгарський перецьполовинка гострого перцю2-3 зубчики часнику50 г волоських горіхівсередній пучок кінзимелений чорний перецьхмелі-сунелі.Для заправки:оливкова оліявинний оцет.Лук ріжемо тонкими півкільцями. Якщо лук «домашній» — соковитий і гострий, то краще його порізати і опустити на 2 хвилини в гарячу воду, інакше смак лука заб'є все інше в салаті. З болгарського перцю видаляємо насіння і ріжемо соломкою. М'ясо ріжемо кубиками. З гострого перцю також...
Переглядів: 594
Рецепти | | Коментарі (0)

Паста Аматрічіана: Спагетті 400 грамПомідори 1 кгГрудинка копчена 300граммЦибулина 1 штукОливкова олія 2 ст. ложкаСіль, перець за смаком.Почнемо з того, що наріжемо невеликими кубиками нашу грудинку. З помідорів знімаємо шкірку. Нарізаємо помідори невеликими кубиками. Розігріваємо в сковороді трохи оливкової олії. Обсмажуємо нашу грудинку 3-4 хвилини на середньому вогні. Потім додаємо до грудинці дрібно нарізану цибулю, смажимо разом ще пару хвилин. Відварюємо спагетті аль денте — тобто, витягуємо трохи раніше, ніж вони повністю приготуються. Спагетті відкидаємо на друшляк. Коли цибулю і бекон гарненько обсмажаться, додати до них дрібно нарізані помідори. Солимо, перчимо і тушкуємо близько...
Переглядів: 615
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «Старий Тбілісі»: 1 банка червоної квасолі,200-250 грам вареної яловичини (беремо нежирний шматочок вагою грам 300, відварюємо в підсоленій воді годину-півтора),1 середня червона цибулина,1 червоний болгарський перець,половинка гострого перцю,2-3 зубчики часнику,50 грам волоських горіхів,середній пучок кінзи,мелений чорний перець,хмелі-сунелі.Для заправки:оливкова олія і винний оцет.Лук ріжемо тонкими півкільцями. Якщо лук «домашній» — соковитий і гострий, то краще його порізати і опустити на 2 хвилини в гарячу воду, інакше смак лука заб'є все інше в салаті. З болгарського перцю видаляємо насіння і ріжемо соломкою. М'ясо ріжемо кубиками. З гострого перцю також...
Переглядів: 569
Рецепти | | Коментарі (0)

Скандинавський закусочний торт: 2-3 круглі буханці білого хліба600 г сирного сиру400 г жирної сметани3-4 ст. л. смачного майонезу4 зварених круто яйця250-300 г копченої червоної риби (кета, горбуша)1 пучок зеленого цибулі1 пучок кропувершки за необхідностіДля прикраси верху торта:відварні великі креветки (кілька штук)скибочки копченої або малосольною сьомги4-5 варених яєцьікра тріски або оселедця1-2 огіркизелень кропу, петрушки.Відрізати від буханців верх, так, щоб залишилися частини були приблизно однакового діаметра (верх не знадобиться). Акуратно зрізати скоринку хліба. Розрізати буханця на коржі товщиною приблизно 1 смПриготуємо крем. Для цього змішаємо...
Переглядів: 586
Рецепти | | Коментарі (0)

«Зелений соус»: Великий пучок трав (кріп, петрушка, зелена цибуля і шпинат.Можна використовувати будь-які трави за бажанням: базилік, орегано і т. д.)250 р. сметани3 зварених круто яйця3 столові ложки білого винного оцту6 столових ложок соняшникової олії1 столова ложка гірчицісіль, перець, цукор.Яєчні жовтки розминаємо виделкою, змішати з рослинним маслом. Додаємо гірчицю і оцет. Цукор, сіль, перець – за смаком. І перемішуємо до однорідності. Виливаємо в миску сметану, готуємо зелень. З нею можна вчинити по-різному Вважається, що зелень потрібно дрібно порубативручну.Можна змолоти у блендері, а частина трав залишити, дрібно порубати і додати для краси....
Переглядів: 580
Рецепти | | Коментарі (0)

Риба запечена у фользі: Беремо рибку, яку (на фотографії форель). Миємо, очищаємо від плавців та луски. На тертці трьом моркву, цибулю ріжемо тонкими півкільцями, помідор ріжемо кружальцями. Лимон ріжемо кільцями, а потім ще навпіл (в принципі, можна і без лимона). Відриваємо шматок фольги. На неї викладаємо трохи цибулі, потім рибку (попередньо її трохи посоливши і поперчив), потім моркву, а свеху — помідорчики. Всередину рибки я кладу дольку лимона. Закриваємо рибку фольгою і ставимо її в розігріту до 180-200 градусів духовку на 15-30 хвилин (в залежності від рибки і, звичайно, духовки).
Переглядів: 598
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 761-770 771-780 781-790 791-800 801-810 ... 4691-4700 4701-4708