Головна » Статті » Рецепти


Якщо ви відпочивали в Туреччині, то такі тістечка, найімовірніше, вам знайомі - їх подають у багатьох турецьких готелях. До складу тесту для макових тістечок не входить борошно, воно готується з маку, вершкового масла і яєць. Турецький кухар, який поділився зі мною ці рецептом, запевняв, що такі тістечка належать до національної турецької кухні і називаються шиша.
Підтвердження цього я ніде не знайшла і тому буду називати їх просто макові тістечка. Готуються...
Переглядів: 1154
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
Масло вершкове - 150 г
Цукрова пудра (+ для посипання) - 100 г
Борошно - 270 г
Крохмаль кукурудзяний (можна просто взяти 300 г борошна, без крохмалю) - 30 г
Ром (світлий; або замінити іншим спиртним, наприклад: коньяк, бренді) - 2 ст. л.
Лайм (або лимон; сік і цедра) - 1 шт
М'ята (свіжа - 1 пучок, ок. 30-35 гр.; сушена - в тісто, 1 ч.л. + для посипання)
Приготування:
розм'якле масло Збити з...

Переглядів: 809
Рецепти | | Коментарі (0)

Дуже смачний, м'який, повітряний, злегка солодкуватий хліб! Майже коровай.
Інгредієнти:
* Борошно - 600 г
* Дріжджі (сухі) - 6 г
* Яйце (3 шт - в тісто, 1 шт - для змащування) - 4 шт
* Вода (тепла) - 100 мл
* Олія рослинна - 55 мл
* Сіль - 8 г
* Мед (з м'яким смаком і запахом, або цукор - 70 г) - 80 р
Приготування:
просіяне борошно всипати сухі дріжджі, цукор.
Потім, додати яйця, воду, рослинна...
Переглядів: 704
Рецепти | | Коментарі (0)

Вийшовши заміж, я потрапила в сім'ю російських вихідців з Грузії. Так я близько познайомилася з кухнею цього народу. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептами смачного і простий у приготуванні сирного пирога -- хачапурі. Варіантів рецептів дуже багато, але виділяють три основні: грузинський, аджарський і осетинський. Звертаю вашу увагу: у всіх варіантах бажано використовувати сир сулугуні або жирний звичайний, адигейський і бринза для хачапурі не годяться.
ГРУЗИНСЬКИЙ ХАЧАПУРІ
Приготуйте листкове бездріжджове тісто....
Переглядів: 802
Рецепти | | Коментарі (0)

Опис: Знайшла в інтернеті новий рецепт, зацікавив, вирішила спробувати приготувати. Результат приємно здивував: вироби вийшли незвичайно хрусткі, тоненькі, повітряні... Нагадують крекер або чіпси. Почнеш є - не зупинишся. Прекрасно підійдуть до пива.
Інгредієнти
Сир твердий - 200 г
Маргарин - 200 г
Яйце куряче - 2 шт
Борошно пшеничне - 250-300 г
Вода газована - 200 мл
Сода - 1 ч. л.
Сіль - 1 ч. л.
Приготування
Маргарин розтопити.
Сир натерти на дрібній терці.
Змішати всі інгредієнти ретельно перемішати ложкою...
Переглядів: 1256
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Тісто листкове (у мене дріжджове, але можна і бездріжджове) - 500 г
* Шпинат (заморожений, у мене не подрібнений, листя заморожені в кульках) - 400 г
* Фета - 100 г
* Сир твердий (любой) - 100 г
* Яйце (+ 1 жовток для змащування пирога) - 1 шт
* Кунжут (для посипання, можна мак)
* Сіль
* Перець чорний
Приготування:
Тісто для цього пирога краще брати скручений в рулон.
Поки розморожується тісто, займемося начинкою.
Шпинат розморозити (я размораживаю...
Переглядів: 682
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
3 яйця,
5 ст. ложок борошна,
5 ст. ложок цукру,
5 ст. ложок сухого молока,
¼ ч. ложки соди (гашеного оцтом),
100-150 г абрикосового джему (варення),
щіпка мускатного горіха,
сіль.
Приготування:
Духовку розігріти до 200-220 градусів С. Деко змастити вершковим маслом. І поставити в духовку.
Лист повинен бути теплим. У цей час яйця збити, додати борошно, молоко, цукор і мускатний горіх, трохи посолити. Добре перемішати.
Вилити тісто на теплий деко.
Готувати в духовці 5-7 хвилин.
Дістати, промастити джемом.
Згорнути рулет.
Охолодити і розрізати на...
Переглядів: 699
Рецепти | | Коментарі (0)

Печиво нашого дитинства. Думаю, його знають всі... Пригадую, як ми виїжджали з мамою в місто і обов'язково купували це печиво у місцевій кулінарії. Яке ж воно було дуже смачне!
Відразу відзначу, що я приєднуюся варіантом до численних рецептами кураб'є, але так як Ірина Чадейка, автор цього рецепту, стверджує, що воно за Гостом, тому я наважуся виставити тут рецепт, можливо, комусь він буде так само корисний, як і мені.
Інгредієнти
*...

Переглядів: 826
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 4681-4690 4691-4700 4701-4708