Головна » Статті » Рецепти |
Пиріг зі шпинатом і сиром
Інгредієнти: * Тісто листкове (у мене дріжджове, але можна і бездріжджове) - 500 г * Шпинат (заморожений, у мене не подрібнений, листя заморожені в кульках) - 400 г * Фета - 100 г * Сир твердий (любой) - 100 г * Яйце (+ 1 жовток для змащування пирога) - 1 шт * Кунжут (для посипання, можна мак) * Сіль * Перець чорний Приготування: Тісто для цього пирога краще брати скручений в рулон. Поки розморожується тісто, займемося начинкою. Шпинат розморозити (я размораживаю в мікрохвильовій печі), віджати добре руками від зайвої вологи, дрібно нарізати. Додати до шпинату одне сире яйце, натертий твердий сир, дрібно нарізану Фету, посолити, поперчити, змішати. Нарізати тісто уздовж на 5 однакових смужок (якщо комусь здаються смужки вузькими, наріжте на 4). Тісто розкочувати не потрібно! Розморозили і відразу ріжемо на полоски.На кожній смужці рівномірно по всій довжині розподілити всю начинку. Зліпити смужки (при необхідності пальці вмочати в борошні, так буде краще скріплюватися тісто, і підтягніть трохи тісто пальцями, заправляючи начинку всередину), і у нас вийдуть джгутики з начинкою. На деко, застелений папером для випічки, з середини починаємо викладати наші джгути (швом вниз) у вигляді спіралі, закріплюючи їх між собою. Спіральний пиріг обмазати жовтком, посипати кунжутом, і відправляємо в нагріту духовку до 180 гр. на 20-25 хвилин, до золотистої скориночки. Даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Автор: Венерик | |
Просмотров: 1082 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |