Головна » Статті » Рецепти

Пиріг зі шпинатом і сиром
Інгредієнти:
* Тісто листкове (у мене дріжджове, але можна і бездріжджове) - 500 г
* Шпинат (заморожений, у мене не подрібнений, листя заморожені в кульках) - 400 г
* Фета - 100 г
* Сир твердий (любой) - 100 г
* Яйце (+ 1 жовток для змащування пирога) - 1 шт
* Кунжут (для посипання, можна мак)
* Сіль
* Перець чорний
Приготування:
Тісто для цього пирога краще брати скручений в рулон.
Поки розморожується тісто, займемося начинкою.
Шпинат розморозити (я размораживаю в мікрохвильовій печі), віджати добре руками від зайвої вологи, дрібно нарізати.
Додати до шпинату одне сире яйце, натертий твердий сир, дрібно нарізану Фету, посолити, поперчити, змішати.
Нарізати тісто уздовж на 5 однакових смужок (якщо комусь здаються смужки вузькими, наріжте на 4).
Тісто розкочувати не потрібно! Розморозили і відразу ріжемо на полоски.На кожній смужці рівномірно по всій довжині розподілити всю начинку.
Зліпити смужки (при необхідності пальці вмочати в борошні, так буде краще скріплюватися тісто, і підтягніть трохи тісто пальцями, заправляючи начинку всередину), і у нас вийдуть джгутики з начинкою.
На деко, застелений папером для випічки, з середини починаємо викладати наші джгути (швом вниз) у вигляді спіралі, закріплюючи їх між собою.
Спіральний пиріг обмазати жовтком, посипати кунжутом, і відправляємо в нагріту духовку до 180 гр. на 20-25 хвилин, до золотистої скориночки.
Даємо трохи охолонути і подаємо до столу.
Автор: Венерик
Просмотров: 1010
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто

Рекомендовані рецепти:

Ковбаса кров'яна
Салат "Дубочек"
Мафіни з бананом і горіхами
Омлет з сиром
Яблучний насипний пиріг
Стручкова квасоля з фаршем
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: