Така не надто складна в приготуванні і дуже апетитно виглядає і смачна м'ясна закуска цілком може бути приготована до свята в якості частування для гостей, ну або ж просто так без особливого приводу для повсякденного меню.
Для того, щоб приготувати фаршировані гусячі шийки вам будуть потрібні такі продукти: дві штучки довгих гусячих шийок, приблизно 500-600 грамів м'яса (свинини), одна зовсім невелика головка часнику, два гусячих серця, два гусячих пупка, дві гусячих печінки, а також перець та сіль.
Спочатку слід підготувати гусячі шийки, промивши їх і знявши з них шкірку, ну а потім зашити шиї з однією з сторін нитками. Свинину і гусячу печінку необхідно порізати кубиками розміром приблизно трохи менше сантиметра, а гусячі серця і пупки нарізати ще трошки меншими шматочками. Все це змішати, додати подрібнений або пропущений через чеснокодавку часник, перець і сіль, після чого знову добре перемішати фарш і наповнити ним по можливості щільніше гусячі шийки, які потім потрібно зашити і з іншого боку. Фаршировані шиї обернути фольгою і готувати в нагрітій до 200 градусів духовці близько двох годин, причому в самому кінці приготування потрібно зняти фольгу, щоб утворилася скоринка. Готову страву охолодити і тонко порізати.
|