Параті - це один з видів індійського хліба, що нагадує наші пиріжки. Готувати їх можна з будь-якою начинкою - солодкою, м'ясний, овочевий. Інгредієнти: чотири яйця, дві склянки борошна, тепла вода, невеликий пучок кінзи, топлене масло (або рослинне), один солодкий болгарський перець, один помідор, дві цибулини, сіль і мелений червоний перець за смаком.
Цибулю, перець і помідор нарізати дрібними кубиками, кінзу порубати. Яйця збити. У сковорідці розтопити дві столові ложки олії, обсмажити овочі до готовності. Посолити і поперчити за смаком. Додати яйця, перемішати з овочами і готувати поки яйця не «схопиться». Тоді додати кінзу, перемішати і остудити. Борошно просіяти, влити теплу воду, замісити м'яке тісто. В процесі замісу додати розтоплене масло (розтопити дві столові ложки масла або влити стільки ж рослинного масла). Вимісити тісто до еластичності. Розділити на невеликі кульки. Кожна кулька розкотити в коржик. На одну покласти начинку, накрити другим коржем і щільно защипати краї. Обсмажувати препарати потрібно в олії, на середньому вогні, підрум'янюючи з двох сторін.
|