Ця випічка являє собою своєрідне домашнє печиво, яке можна приготувати з начинкою або без неї, покрите шоколадною глазур'ю і посипане вафельною крихтою. Для його приготування печива нам потрібно: одна пачка маргарину; три столові ложки сметани; половина чайної ложечки соди, погашеної оцтом; дві склянки борошна і чотири варені жовтки. Жовтки потрібно розтерти з маргарином, додати сметану, борошно і соду, замісити з цього тісто. Потім розділити тісто на 60 кульок. В кожну кульку можна покласти начинку - наприклад, вишню без кісточки свіжу або консервовану або шматочки волоських горіхів. Викласти отримані кульки на попередньо змащений маслом деко і запекти при температурі 200 градусів до готовності.
Тим часом потрібно приготувати глазур з десяти столових ложок молока, півсклянки цукру, трьох ложок какао-порошку і 30 грамів вершкового масла. Також потрібно розтерти на тертці вафлі.
Готові кульки-печива по черзі вмочити в глазур і потім обваляти в подрібнених вафлях.
|