Даний рецепт чудового вигляду, а також приголомшливого на смак розсипчастого шоколадного кексу з дуже смачною скоринкою з мигдалевих пелюсток і ніжним смаком шоколаду, який для приготування даної випічки можна використовувати будь на ваш смак - як гіркий, так і молочний.
Потрібні продукти: 150 г борошна вищого сорту, 120 г цукру, 75 г цукрової пудри, 185 грамів м'якого вершкового масла, 100 грамів яєчних жовтків і 150 грамів яєчних білків, 90 грамів шоколаду, 90 грамів подрібнених в дрібну крихту волоських горіхів і 60 грамів дрібно нарубаних волоських горіхів, пакетик ванільного цукру і невелика щіпка солі, ну і ще масло для змащування форми, 25 г мигдальних пелюсток і велика форма для кексу.
Шоколад слід розтопити і трохи остудити, після чого збити його міксером разом з маслом, цукровою пудрою, сіллю і ванільним цукром. Потім збиваючи, додати жовтки. Охолоджені яєчні білки збити з цукром до стійкої піни і потроху змішати їх з маслянно-шоколадною масою, перемішати все це лопаткою і додати змішані і просіяну борошно і крихту волоських горіхів. Далі додати посічені горіхи і знову розмішати масу. Форму для випічки кексу потрібно щедро змастити вершковим маслом і рівномірно обсипати мигдалевими пелюстками, а після викласти у форму тісто і відправити все це на годину в розігріту до 170 градусів духову піч.
|