Готуються булочки швидко і відмінно підходять до сніданку. Якщо зробити масляну крихту заздалегідь, то процес приготування значно прискориться. Зберігати суміш можна в холодильнику в щільно закритому посуді. Олійною крихти змішайте 480 грам борошна, 15 грам розпушувача і щіпку солі. У цю суміш наріжте 100 грам вершкового масла або маргарину і перетріть руками в крихту. З цієї кількості продуктів вийде 600 грам олійною крихти - якраз на одну порцію булочок (30 штук).
Інгредієнти для булочок: 600 грам олійною крихти, 200 грам твердого сиру, 180 мл молока, зубчик часнику. Для верху булочок: 60 грам вершкового масла, зубчик часнику, зелень петрушки або кропу, щіпка солі.
Змішати масляну крихту з тертим сиром, влити молоко, додати подрібнений часник. Добре вимісити тісто. Формочки для мафінів заповнити цією сумішшю наполовину. Вершкове масло розтопити, додати пропущений через прес часник, сіль і дрібно нарізану зелень петрушки. У кожну формочку влити по чайній ложці цієї суміші і поставити в духовку. Випікати при температурі 200 градусів приблизно 15 хвилин до утворення світло-коричневої скоринки. Подавати булочки краще теплими. Приємного апетиту!
|