Такі цукерки готуються на основі чорного шоколаду та пісочного печива, але в них, як і в класичному варіанті цукерок "Рафаелло", також використовується кокосова стружка і обсмажені мигдальні горішки. Цукерки виходять соковитими, смачними, апетитними і виглядають дуже нарядно!
Потрібні інгредієнти для приготування цукерок "Чорний Рафаелло": одна 100-грамова плитка чорного шоколаду, 70 грамів пісочного печива, 75 грамів вершкового масла, а також 50 г кокосової стружки і 50 грамів підсмаженого мигдалю.
Вершкове масло потрібно порізати шматочками, а чорний шоколад поламати на невеликі скибочки, а потім покласти масло і шоколад у відповідну посудину і розтопити на водяній бані (можна також розтопити в мікрохвильовій печі - це займе менше часу). Тим часом необхідно подрібнити мигдаль і пісочне печиво до стану крихти і з'єднати їх з шоколадно-масляною масою і ретельно їх перемішати, а після цього перелити суміш у застелену харчовою плівкою ємність і поставити в морозилку на 60 хвилин. Охолоджену масу слід порізати на невеликі шматочки і руками надати кожному шматочку округлу форму і потім обваляти отримані цукерки в кокосовій стружці.