Це ще один мій черговий рецепт випічки. Дуже простий, з мінімуму продуктів, але печиво виходить дуже смачним. Якщо тісто розкачати тонко, печиво буде розсипчастим, хрустким, якщо товстіший - розсипчастим, але м'яким.
50 грам дріжджів (звичайних, хлібних, які ще в радянський час продавалися паличками по 100 грам) або 20 - 25 грам сильних дріжджів (наприклад, «Львівських») розвести в половині склянки холодного молока. Додати дрібку цукру, розмішати. Дві пачки по 200 грам маргарину розтопити і остудити. Влити дріжджі з молоком і цукром. Поступово підсипати муку. Можна відразу покласти три склянки, а потім дивитися по тісту. Воно повинно бути маслянистим, досить важким, але м'яким. З нього одразу ж зробити щось типу батончика (ніякої розстойки тіста не потрібно), нарізати на шматочки і потім кожен шматочок розкачати до бажаної товщини.
Можна вирізати формочками печиво, але я зазвичай ножем розрізаю на смужки, потім смужку на брусочки і викладаю на деко. Його нічим не змащую, масляне тісто не прилипає. Випікаю на середньому вогні хвилин 10 - 12. Важливо! Печиво не повинне ставати рум'яним, як тільки трохи порожевіло - діставайте, інакше може з'явитися неприємний смак пригорілої випічки. Відразу ж гарячим потрібно обваляти в цукровій пудрі (її не шкодуйте). Ось і все, печиво готове.
З цієї порції продуктів виходить гора печива. Воно не черствіє кілька днів, поки не закінчиться