Як говорить відомий британський кулінар Джеймі Олівер: "Якщо ви не любите цибулю, значить просто не правильно його готуєте!". Запечена цибуля ріпчаста - це неймовірно смачне блюдо! Викладаю рецепт від іменитого шеф-кухаря.) Знадобляться ось такі продукти: ріпчасті цибулини 3 - 4 штуки, гілочки свіжого розмарину, три зубки часнику, бекон (магазинний, той, що нарізаний найтоншими шматочками), сир пармезан і жирні вершки. З спецій: перець мелений і сіль.
Як запікати цибулю за рецептом Олівера: Цибулини попередньо від верхньої лушпиння очищаємо і поміщаємо в окріп на 10 хвилин. Дістає цибулинки, остуджуємо, зрізаємо верхівки, серединки виймаємо чайною ложечкою. Серединки потрібно нарізати дрібно,з рубаним часником змішати, додати листочки розмарину і всю цю красу підсмажити на сковорідці. В кінці додаємо вершки і відразу ж знімаємо з вогню.
Порожні цибулинки масою наповнюємо, обертаємо тонкими смужками бекону, закріпити їх можна шпажками, зробленими з гілочок розмарину. Посипаємо сиром пармезан і ставимо в духовку. Запікаємо цибулю 20 хвилин, відразу подаємо в гарячому вигляді. Приємного!
|