Дуже непоганий рецепт святкової закуски, приготовленої зі свинячого серця - рулет з начинкою з горіхово-сирної маси і з оливками. Дивно смачне, дуже ситне і святкова страва.
Список потрібних продуктів: 800 грамів свинячого серця, одна морквина, одна ріпчаста луковичка, 170 грамів вершкового масла, два курячих яйця, шість столових ложок дрібно нарубаних волоських горіхів, 250 г сиру твердих сортів, три зубчики часнику, 100 г оливок і маслин, а також сіль і мелений чорний перець за смаком.
Свиняче серце необхідно гарненько промити в холодній воді, видалити все зайве і, виклавши в каструлю, залити окропом і варити до повної готовності на помірному вогні, додавши в бульйон за невеликий морквині і цибулині, після чого остудити, не виймаючи з каструлі. Далі серце порізати скибочками і подрібнити блендером до однорідного стану разом з морквою, цибулею, а потім масу злегка збити, додавши 100 г м'якого вершкового масла і дві-три столові ложки бульйону. Волоські горіхи трохи обсмажити і дрібно перемолоти, яйця зварити круто і дрібно натерти сир натерти на дрібній тертці, часник пропустити через прес. Все це змішати і додати масло, що залишилося, а ще сіль і перець. На розстеленому харчовій плівці розкласти рівним шаром середньої товщини паштет із серця у вигляді прямокутника, на нього викласти рівномірно начинку, а вже зверху розкласти маслини і оливки, після чого згорнути рулет і відправити на ніч у холодильник. Охлажденный1 і застиглий рулет звільнити від плівки і порізати.
|