Така заправка відмінно підійде не тільки для легких салатів, але і для більш істотних, ситних салатів з картоплі. Її можна використовувати і як соус для печеної картоплі або як соус до свіжого хліба. У будь-якому випадку заправці знайдеться застосування.
Інгредієнти: 120 грам натурального йогурту, невелика жменя листя свіжої м'яти, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Для тих, хто не любить м'ятний присмак в салатних заправках (а в цьому рецепті він буде досить відчутний), можна порекомендувати замість м'яти додати пучок свіжого кропу. Правда, це буде вже зовсім інший смак, але все на любителя.
Отже, якщо проти м'яти ви нічого не маєте, і огірковий салат з солодкуватим присмаком приймаєте як нормальне смакове поєднання, тоді промийте під проточною водою листя м'яти і завантажте їх у чашу блендера. Туди ж влийте йогурт і посоліть за смаком. Всі збийте, у готовий соус додайте мелений чорний перець і подавайте заправку до столу. Якщо готуєте заправку до рибної страви, майте на увазі, що м'ята дуже сильний ароматизатор, і смак риби м'ятна заправка переб'є. В цьому випадку краще додати в соус кріп або петрушку, кінзу.