Головна » Статті » Рецепти

Сирники
Ну що нового можна сказати про сирники? Це універсальне страва, яку час від часу готують, напевно, в кожному будинку. Якщо ви любите сирники, то, звичайно ж, у вас є свій, єдино правильний рецепт. Не заперечую, а просто поділюся своїм. Є думка, що “справжні” сирники готуються без борошна - цілком підтримуючи такий підхід, проте вважаю варіант з додаванням борошна більш універсальним і менш вимогливим до продуктів, що особливо важливо в наші дні, коли не у кожного є своя корівка або дві. Приготуванням сирників на нашій кухні взагалі відає моя дружина, так що всі тонкощі я вивідав у неї.
Сирники
2-4 порції
500 р. (2 пачки) сиру
1 яйце
4 ст.л. цукру (без гірки)
1/4 ч.л. солі
3 ст.л. борошна + ще трохи борошна для присипки
у мисці Змішайте сир, яйце, цукор і сіль, і ретельно перемішайте до однорідності. Потім додайте борошно, по одній столовій ложці, кожен раз вимішуючи сирну масу і уважно спостерігаючи за її консистенцією - можливо, вам вистачить і двох ложок.
Просійте трохи борошна в тарілку, і, зачерпує за невеликий пригорщі сирного тіста за раз, формуйте руками невеликий кульку, а потім “покатайте” його в тарілці, щоб він з усіх боків накрився борошном. Струсіть зайве борошно, трохи натисніть зверху (без фанатизму - на сковороді сирник стане тонше), і обсмажуйте на середньому вогні в невеликій кількості рослинного масла. Довівши сирники до рум ’ яного кольору з одного боку, акуратно переверніть і обсмажте з іншого, а потім подавайте зі сметаною і/або варенням, і обов'язково - чаєм.
Просмотров: 963
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, сирники

Рекомендовані рецепти:

Закуска "Морське чудо"
Імбирне печиво "Як з Икеи"
Слойки з бутербродніци
Пиріг з куркою, рікотою та шпинатом
Торт для ангела
Цепеліни
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: