Такий дивно простий у приготуванні і дуже смачний десерт з дуже простих, але досить незвичних в якості інгредієнтів для солодкого страви продуктів (мається на увазі саме морква) може стати чудовим ласощами для дітей - солодке і дуже смачне блюдо. яке одночасно з цим є і корисним. Даний рецепт солодощі з морквини можна віднести до арабської кухні.
Список складових, які необхідні для приготування лимонно-морквяних кульок: приблизно чотири моркви середніх розмірів, цедра і сік з одного лимона, 400 грамів цукрового піску, мелена кориця і мелена гвоздика, ванілін, 100 г очищених волоських горіхів і один стакан кокосової стружки.
Очищену моркву необхідно натерти на крупну тертку і засипати цукровим піском, після чого прибрати цю суміш в холодильник і залишити на 10-12 годин. Далі перекласти моркву і цукор і підходящу каструлю, додати туди ж лимонний сік і цедру, а крім цього гвоздику, корицю і ванілін у відповідності з вашим смаком і варити все це до того моменту, поки морква не стане прозорою, а сироп досить густим. Морквяну масу остудити, змішати з дрібно нарубаними горіхами і формувати з усього цього невеликі кульки (руки змочити холодною водою) і вмочати їх гарненько в кокосовій стружці. Готові кульки слід трохи охолодити.
|