Продовжуємо гарбузову тему. Несолодкі мафіни з гарбуза стануть відмінним доповненням до м'ясної страви або до супу. І замість хліба для бутербродів з маслом або паштетом теж смачно.
Інгредієнти: 3 яйця, 50 грам йогурту без добавок або сметани, дві столові ложки рослинної олії, 250 грам сирої гарбуза, 230 грам борошна, 30 г сиру, щіпка меленого чорного перцю, половина чайної ложки солі, чайна ложка розпушувача, половина чайної ложки меленої паприки. Для посипання можна взяти мак або кунжут, а можна приготувати без неї.
Гарбуз очистити, подрібнити блендером в однорідну масу. Збиваємо яйця з олією і сметаною (або йогуртом), додаємо гарбуз. Борошно змішати з розпушувачем і спеціями, просіваємо в гарбузову масу. Солимо. Замішуємо досить густе тісто. Формочки для мафінів змащуємо маслом або вставляємо в них паперові розетки. Заповнюємо приблизно наполовину тестом, зверху посипаємо маком або кунжутом, тертим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності, за часом 25-30 хвилин. Щоб не помилитися, перевірте готовність мафінів дерев'яною шпажкою - вона повинна легко виходити, бути сухою, без прилиплих крихт.