Такий чудовий сметанно-желейний десерт политий хорошим шаром шоколаду дійсно виконаний та оформлений таким чином. що страва своїм зовнішнім виглядом як раз і відповідає назві ласощі. Десерт виходить напрочуд смачним і особливо сподобається тим, хто небайдужий до желе.
Для того, щоб приготувати таке "Сало в шоколаді" вам знадобляться такі інгредієнти: половина літра сметани, дві столові ложки желатину, три-чотири столові ложки вишневого сиропу (можна використовувати сироп з вишневого варення), цукрова пудра (її кількість залежить від того, наскільки солодким ви захочете зробити десерт), ванільний цукор, а крім цього одна плитка шоколаду і приблизно 50 грамів вершкового масла.
Желатин слід попередньо замочити у воді і залишити на деякий час. У сметану додати необхідне (у відповідності з вашими бажаннями і смаками) кількість цукрової пудри, ванільний цукор і ретельно розмішати. Замочений желатин підігріти на малому вогні, постійно помішуючи і не даючи закипіти, а коли він повністю розчиниться, трохи остудити і змішати зі сметаною. Прямокутну форму відповідного розміру вилити третину желатиново-сметанної суміші і поставити хвилин на 15-20 в морозилку. Решту суміш розділити навпіл, до однієї з частин додати вишневий сироп і перемішати (суміш повинна стати рожевого відтінку). На застиглий перший шар вилити вишневу частину і знову відправити на холод для застигання, після чого долити решту і прибрати в морозилку тепер на півгодини. Застигле желе-сало вийняти з форми і перекласти на блюдо, а потім полити розтопленим і змішаним з маслом шоколадом. Потримати все разом ще трохи в холодильнику і порізати скибочками.
|