Головна » Статті » Рецепти |
Цибульний пиріг 'Чиполіно'
Моя каталонська подруга Христина обіцяла приїхати в гості і приготувати справжній французький цибульний пиріг (він же кіш). До справи вона поставилася ґрунтовно і всі необхідні інгредієнти привезла з собою з Франції. Але виявилося, що в приготуванні пирога немає нічого складного, і спекти його завжди можна з наших російських продуктів, без шкоди для якості. Я використовувала: для тіста: 1 склянка борошна пшеничного 125 г вершкового масла 3 ст. ложки сметани щіпку солі для начинки: 1 кг цибулі 80 г вершкового масла 4 яйця 300 г сметани щіпку червоного перцю сіль, цукор, перець, мускатний горіх - за смак Змішати борошно, сіль, вершкове масло. Замішуємо тісто. Додати сметану і продовжуємо вимішувати, поки тісто не перестане липнути до стінок посуду. Готове тісто скатуємо в грудку і прибираємо в холодильник на 2 години. Нарізати цибулю тонкими кільцями. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, кладемо цибулю, додаємо цукор, солимо й перчимо. Тушкуємо цибулю 15-20 хвилин на невеликому вогні. Змішуємо сметану, яйця, сіль, чорний перець і мускатний горіх. Збиваємо отриману суміш. Змішуємо з обсмаженою цибулею. сир Натерти на крупній тертці. Додаємо сир у начинку. Ретельно перемішуємо. Дістаємо готове тісто з холодильника, розгортаємо в коло, викладаємо в змащену маслом форму для запікання, загнув краю. Викладаємо начинку. Випікаємо 30-45 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці. З особистого досвіду: * В начинку можна додати трохи обсмажена бекон. * Зверху готовий пиріг можна прикрасити дрібно порубаної зеленню. Її також можна додати в начинку. * Цибульний пиріг можна їсти як гарячим і холодним. | |
Просмотров: 937 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |