Головна » Статті » Рецепти

Цибульний пиріг 'Чиполіно'
Моя каталонська подруга Христина обіцяла приїхати в гості і приготувати справжній французький цибульний пиріг (він же кіш). До справи вона поставилася ґрунтовно і всі необхідні інгредієнти привезла з собою з Франції. Але виявилося, що в приготуванні пирога немає нічого складного, і спекти його завжди можна з наших російських продуктів, без шкоди для якості.
Я використовувала:
для тіста:
1 склянка борошна пшеничного
125 г вершкового масла
3 ст. ложки сметани
щіпку солі
для начинки:
1 кг цибулі
80 г вершкового масла
4 яйця
300 г сметани
щіпку червоного перцю
сіль, цукор, перець, мускатний горіх - за смак
Змішати борошно, сіль, вершкове масло.
Замішуємо тісто.
Додати сметану і продовжуємо вимішувати, поки тісто не перестане липнути до стінок посуду. Готове тісто скатуємо в грудку і прибираємо в холодильник на 2 години.
Нарізати цибулю тонкими кільцями.
Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, кладемо цибулю, додаємо цукор, солимо й перчимо.
Тушкуємо цибулю 15-20 хвилин на невеликому вогні.
Змішуємо сметану, яйця, сіль, чорний перець і мускатний горіх.
Збиваємо отриману суміш.
Змішуємо з обсмаженою цибулею.
сир Натерти на крупній тертці.
Додаємо сир у начинку. Ретельно перемішуємо.
Дістаємо готове тісто з холодильника, розгортаємо в коло, викладаємо в змащену маслом форму для запікання, загнув краю.
Викладаємо начинку.
Випікаємо 30-45 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці.
З особистого досвіду:
* В начинку можна додати трохи обсмажена бекон.
* Зверху готовий пиріг можна прикрасити дрібно порубаної зеленню. Її також можна додати в начинку.
* Цибульний пиріг можна їсти як гарячим і холодним.
Просмотров: 768
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто

Рекомендовані рецепти:

Торт пісочно-чорносливове
Сирна "самса" з грибами
Вівсяне печиво з медом
Печиво "Анзак"
Десерт "Кокосовий рай"
Салат "Сільський"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: