Яловичина в лимонному соусі ідеально поєднується з відварним розсипчастим рисом або макаронами. Бульйон, який залишиться після варіння м'яса, використовуйте для приготування перших страв.
Інгредієнти: кілограм м'якоті яловичини, 100 грам моркви і кореня петрушки, 50 г селери, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, половинка лимона, 300 грам сметани, 2 столові ложки борошна, рослинне масло, сіль і чорний мелений перець за смаком.
М'ясо наріжте на порційні шматочки, залийте холодною водою, додайте сіль і дайте закипіти. Зніміть піднялася піну, зробіть вогонь невеликим.
Приблизно через півгодини додайте в бульйон очищені і нарізані шматочками моркву, петрушку і селеру. Варіть до м'якості м'яса. Коли воно буде готове, шумівкою вийміть м'ясо з бульйону, дайте стекти рідини і обсмажте в олії до рум'яної скоринки.
Поки м'ясо обсмажується, змішайте сметану з борошном, додайте сік половинки лимона. Отриманим соусом полийте м'ясо, накрийте кришкою і залиште на слабкому вогні ще на п'ять хвилин, щоб соус добре прогрівся. Не давайте йому закипіти - сметана може згорнутися.