Чанахи - страва грузинської кухні, це баранина, приготовлена в духовці з овочами. Можна порівняти з рагу або гуляшем. Дуже смачно!Необхідні продукти: 500 г жирної баранини, 3 репчатых великих цибулини, 4 великих картоплини, 7 стиглих помідорів, 5 невеликих баклажанів, склянку томатного соку, 2 столові ложки рослинної олії, пучок базиліка, кінзи, петрушки, червоний і чорний мелений перець, сіль. Процес приготування: баклажани надрізати вздовж до середини, посолити, покласти під гніт на півгодини, промити від виділилася гіркоти. Подрібнити зелень і закласти всередину баклажан. Так їх і залишити. Баранину нарізати на невеликі шматки, картоплю порізати брусочками, цибулю - півкільцями. Помідори обшпарити і зняти шкірку, розрізати навпіл. В горщик або інший посуд з товстим дном, яку можна помістити в духовку, укласти шарами, між якими солити і перчити: м'ясо, картоплю, цибулю, помідори і баклажани. Залити олією і томатним соком. Щільно закрити кришкою і тушкувати в нагрітій до 180С духовці мінімум 1 годину.
|