Рецепт дуже просте в приготуванні, але разом з тим і дивно смачного паштету з курячої печінки з східної ноткою - дуже своєрідне блюдо з пікантною гостротою, такий паштет чудово підійде, щоб намазати його на хліб і з'їсти у вигляді бутербродів.
Для того, щоб приготувати такий паштет вам буде необхідний такий набір продуктів: половина кілограма курячої печінки, одна середнього розміру головка ріпчастої цибулі, один великий зубчик часнику, маринований гострий перець, дві столові ложки соєвого соусу, нежирні вершки (10-відсоткові), одна їдальня ложка оцту, а крім цього вершкове масло, корінь імбиру і різні спеції - сіль, базилік, карі, перець.
Курячу печінку спочатку слід очистити від плівок, після чого перекласти в миску, залити соєвим соусом і трохи посипати перцем і залишити трохи помариноваться (приблизно на півгодини). Ріпчасту цибулю, а також очищений зубчик часнику, маринований перець і імбирний корінь подрібнити. В невеликій кількості рослинного масла обсмажувати спочатку цибулю і часник протягом 5 хвилин, після чого додати на сковорідку печінка, влити оцет і посипати приправами і готувати ще 5 хвилин, а потім додати імбир і маринований червоний перець. Продовжувати гасити до повної готовності печінки. Далі отриману масу з печінки і всіх інших складових змішати з вершками і подрібнити в блендері до однорідності. Паштет перекласти в підходящу ємність, залити зверху розтопленим вершковим маслом і прибрати в холодильник.
|