Ніжний рулет з збитими вершками. Ягоди, в принципі, можна взяти любые.Необходимые продукти: 4 білка, півсклянки мигдалю, 3 столові ложки цукрової пудри, 1 чайна ложка яблучного оцту, склянку вершків (з жирністю не менше 30%), склянка цукру, 50 гр (пів плитки) чорного шоколаду, 300 гр чорниці, 1 столова ложка рослинного масла, щіпка солі. Процес приготування: горіхи подрібнить, але не в пил, щоб були шматочки. Білки посолити і збити, додаючи по ложці цукрову пудру, до стійких піків. В кінці влити оцет. Викласти білки рівним шаром на деко, застелений папером для випічки, змащену маслом. Зверху білки поспати горіхами. Випікати 20 хвилин в духовці, нагрітій до 180С. Охолодити на деку пару хвилин. Розстелити чистий рушник, посипати цукром і перевернути на нього корж. Зняти папір, на якій выпекалась меренга. Збити вершки з цукром. Шоколад розтопити на водяній бані і вмішати до вершків. Викласти начинку на корж, розрівняти і посипати ягодами. За допомогою рушника згорнути в рулет.
|