Виявляється оладки можна приготувати з такого, здавалося б на перший погляд не придатного для цієї мети продукту, як свіжа капуста. Капустяні оладки виходять дуже смачними і соковитими і можуть стати відмінним способом урізноманітнити звичні страви. Правда для приготування оладок краще підходить молода капуста, але можна готувати і з наявною зараз у продажу.
Продукти, необхідні для приготування оладок: половина кілограма свіжої білокачанної капусти, половина склянки молока, змішаного з водою, одне-два курячих яйця, приблизно дві столові ложки пшеничного борошна, половинка чайної ложки паприки, а також сіль за смаком, рослинна олія для смаження оладок.
Капусту для оладок слід тоненько нашаткувати, але тільки смужки не повинні бути занадто довгими. Суміш молока і води необхідно перелити в сотейник або ж в глибоку сковороду і підігріти, після чого перекласти туди ж подрібнену капусту і тушкувати на невеликому вогні, накривши кришкою і періодично помішуючи, протягом 15 хвилин. Далі потрібно зняти кришку і продовжувати тушкувати, поки не випарується вся рідина. Далі капусту зняти з вогню і остудити, додати до неї сіль і паприку, а також сире яйце і борошно. Масу добре перемішати і смажити на розігрітій олії оладки, набираючи капустяне тісто столовою ложкою. Обсмажувати оладки слід до утворення рум'яного кольору з обох сторін. Також в тісто для оладок можна додати дрібно нарубану зелень за смаком.
|