Якщо покласти побільше грудинки, то вийде повноцінне гаряче блюдо - смачне і дуже ситна. Якщо зовсім небагато, то буде більш легкий, «розвантажувальний» варіант.
Інгредієнти: половина вилка капусти, два яблука, 200-300 грам грудинки, 400 грам солодкого болгарського перцю, одна цибулина, сіль і чорний мелений перець, кмин.
Капусту тонко нашаткуйте, складіть у простору каструлю з товстим дном, влийте трохи окропу (приблизно півсклянки). Поставте на слабкий вогонь, накрийте кришкою і залиште гаситися. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, яблука очистіть від шкірки і наріжте соломкою (можна і на тертці натерти). Покласти яблука і цибулю поверх капусти і продовжити тушкувати. Якщо використовуєте свіжий перець, то наріжте його соломкою і хвилин через десять покладіть зверху яблук і цибулі. Якщо перець заморожений, то спочатку покладіть грудинку (її потрібно нарізати соломкою), а потім перець. Приправте сіллю, кмином і перцем і тушкуйте до готовності. Час від часу пробуйте капусту! Ступінь готовності у кожного своя - хто-то любить хрустку капусту, злегка пружну, а хтось зовсім м'яку.