Зараз зима, час застуди і холодів. У зв'язку з цим пропоную готувати вдома лікувальні, зміцнюють імунітет напої. Сьогодні я розповім вам, як правильно готувати липовий чай (рецепт узятий з турецької кухні). Для приготування такого чаю нам не потрібна заварка ні чорного, ні зеленого чаю! Потрібна суха липа (листочки і квіти), айва і лимон. Вода фільтрована і мед.
Готуємо чай Липу накладаємо глибоку миску і водою заливаємо киплячою, даємо настоятися хвилин 20. На дві пригорщі липи треба взяти 400 - 500 мл окропу. В окремій посудині складаємо промиті і нарізані великими брусочками айву і часточки лимона. Шкірку не знімаємо ні з лимона, ні з айви. Заливаємо водою (близько півтора літрів) і доводимо до кипіння. Після цього липу разом з настоявшейся рідиною переливаємо до лимону і айві, перемішуємо, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо трохи охолонути. Як тільки наш світлий, неймовірно ароматний липовий чай настоїться - розливаємо в піали і п'ємо з медом.
|