Головна » Статті » Рецепти

Імбирне печиво "Як з Икеи"
Опис: Пропоную вашій увазі рецепт дуже смачного, хрусткого і ароматного печива!
У продуктових магазинах мережі "Ікея" продається таке пряне печиво, мені давно хотілося спробувати його приготувати! І ось, я знайшла все-таки рецепт, максимально наближений до оригіналу!
Печиво зі смаком і структурі виходить точно як магазинне і, що найголовніше, без жодної хімії!
Інгредієнти
* Борошно - 200 г
* Сода - 1.5 ч. л.
* Яйце - 1 шт
* Імбир (мелений) - 2 ч. л.
* Кориця (мелена) - 1 ч. л.
* Кардамон (мелений) - 1 ч. л.
* Гвоздика (мелена) - 1/2 ч. л.
* Масло вершкове - 100 г
* Цукор - 110 г
* Мед (рідкий або будь-який сироп) - 3 ч. л.
Рецепт:
насамперед нам потрібно розтерти в порошок спеції! Можна, звичайно, відразу взяти готові подрібнені, але у мене не було, довелося кардамон і гвоздику товкти качалкою в каструлі)))
Далі до отриманого порошку додаємо мелений імбир і соду
Потім всипаємо борошно
В окремому посуді розтираємо міксером масло і цукор
Потім туди ж додати яйця і мед, заздалегідь злегка підігрітий. Взагалі, в рецепті пропонувалося взяти сироп, але у мене не виявилося і вирішила замінити медом. Всі збиваємо!
Тепер борошно всипаємо у яично-масляну суміш і добре перемішуємо. Тісто прямо на очах набуває інтенсивний коричневий колір.
Добре вимішуємо тісто руками і ставимо в холодильник на 1,5 -2 години. Спочатку тісто буде злегка м'яким, але після холоду його можна спокійно розкочувати!
Потім тісто розгортаємо досить тонко і формами вирізаємо фігурки!
Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 4 дека печива! Так що можна спокійно брати половину норми!
Ще варто сказати, що тісто досить крихке - при невірному русі розвалюється, потрібно дуже акуратно, краще за допомогою лопатки, перекладати на деко!
Деко змащуємо рослинним маслом і викладаємо печиво. Відправляємо в розігріту духовку на 5-7 хвилин. Печеться дуже швидко!
Головне, не відволікатися, а то згорить моментально!
слід Виймати як тільки вершина почне браунінг!
Так виглядають готові печенюшки! Спочатку вони м'які зверху, але через пару хвилин твердіють і стають хрусткими!
Зберігається печиво досить довго! Можна скласти в красиву жерстяну коробочку і подарувати друзям!
Дуже смачно з молоком або чаєм!
Автор: Масяся
Просмотров: 998
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, печиво

Рекомендовані рецепти:

Млинці з бананом
Картопля в паприці (рецепт)
Салат сирно-апельсиновий
Холодець з курки
Заливна шинка
Спагетті з томатами і рибою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: