Головна » Статті » Рецепти |
Імбирне печиво "Як з Икеи"
Опис: Пропоную вашій увазі рецепт дуже смачного, хрусткого і ароматного печива! У продуктових магазинах мережі "Ікея" продається таке пряне печиво, мені давно хотілося спробувати його приготувати! І ось, я знайшла все-таки рецепт, максимально наближений до оригіналу! Печиво зі смаком і структурі виходить точно як магазинне і, що найголовніше, без жодної хімії! Інгредієнти * Борошно - 200 г * Сода - 1.5 ч. л. * Яйце - 1 шт * Імбир (мелений) - 2 ч. л. * Кориця (мелена) - 1 ч. л. * Кардамон (мелений) - 1 ч. л. * Гвоздика (мелена) - 1/2 ч. л. * Масло вершкове - 100 г * Цукор - 110 г * Мед (рідкий або будь-який сироп) - 3 ч. л. Рецепт: насамперед нам потрібно розтерти в порошок спеції! Можна, звичайно, відразу взяти готові подрібнені, але у мене не було, довелося кардамон і гвоздику товкти качалкою в каструлі))) Далі до отриманого порошку додаємо мелений імбир і соду Потім всипаємо борошно В окремому посуді розтираємо міксером масло і цукор Потім туди ж додати яйця і мед, заздалегідь злегка підігрітий. Взагалі, в рецепті пропонувалося взяти сироп, але у мене не виявилося і вирішила замінити медом. Всі збиваємо! Тепер борошно всипаємо у яично-масляну суміш і добре перемішуємо. Тісто прямо на очах набуває інтенсивний коричневий колір. Добре вимішуємо тісто руками і ставимо в холодильник на 1,5 -2 години. Спочатку тісто буде злегка м'яким, але після холоду його можна спокійно розкочувати! Потім тісто розгортаємо досить тонко і формами вирізаємо фігурки! Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 4 дека печива! Так що можна спокійно брати половину норми! Ще варто сказати, що тісто досить крихке - при невірному русі розвалюється, потрібно дуже акуратно, краще за допомогою лопатки, перекладати на деко! Деко змащуємо рослинним маслом і викладаємо печиво. Відправляємо в розігріту духовку на 5-7 хвилин. Печеться дуже швидко! Головне, не відволікатися, а то згорить моментально! слід Виймати як тільки вершина почне браунінг! Так виглядають готові печенюшки! Спочатку вони м'які зверху, але через пару хвилин твердіють і стають хрусткими! Зберігається печиво досить довго! Можна скласти в красиву жерстяну коробочку і подарувати друзям! Дуже смачно з молоком або чаєм! Автор: Масяся | |
Просмотров: 998 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| |||||||
|
| |||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |