Такий смачний і зовсім не складний у приготуванні рулетик з курячого філе в желе з овочевого бульйону може стати, приміром, чудовою альтернативою купується в магазинах ковбасі, причому таку закуску сміливо можна запропонувати навіть маленькій дитині, адже страва, по-перше, зроблене дама і відповідно натуральне, а по-друге, курятина адже є в якійсь мірі дієтичним і до того ж гіпоалергенним продуктом.
Щоб приготувати подібні рулет з курки і желе вам знадобляться такі інгредієнти: половина кілограма курячого філе, приблизно 150 мл овочевого бульйону, 40 г желатину, трохи приправи каррі і сіль, а ще літрова упаковка від соку або молока (так званий тетра-пак).
Заздалегідь зварити бульйон з овочів (цибулі, моркви, петрушки, зелені та спецій) і остудити його, після чого залити зазначеною кількістю бульйону і залишити до тих пір, поки желатин гарненько не набубнявіє. Філе курки порізати на тонкі скибки, злегка відбити, після чого посипати сіллю і каррі. Чистий пакет від молока або соку викладати по черзі по кілька шматочків курячого м'яса, перекладаючи його сумішшю набряклого желатину в бульйоні до самого верху, потім пакет прикрити і поставити в глибоку каструлю, залити водою (трохи не доливаючи до верху) і варити на середньому вогні близько півгодини. Пакет з вмістом потрібно зверху чимось притиснути (кришкою від каструльки), щоб він не спливав. Готовий рулет охолодити і прямо з пакетом відправити в холодильник, а перед подачею вийняти і порізати.
|