Знайшла цей рецепт спеціально з нагоди свята, яких ми хотіли днями провести на природі, але погода як на зло дощова і змін на краще прогнози погоди поки що не обіцяють, так що буде готувати такий незвичайний шашличок в квартирі на сковороді. Але думаю, що повинно вийти дуже навіть непогано...
Потрібні інгредієнти: 600 г філе індички, 400 грамів нарізки бекону, зелень базиліка (або будь-яка інша за смаком), дві столові ложки рослинної олії, одна-дві чайних ложки вершкового масла, а також для маринаду - 300 грамів натурального йогурту, один-два зубчики часнику, зелень петрушки, чорний перець і сіль. Спочатку необхідно приготувати маринад з йогурту з додаванням в нього дрібно нарубаної свіжої зелені петрушки і пропущеного через прес (або ж також дрібно нарізаного) часнику, додати в маринад сіль і перець.
Філе індички слід промити в холодній воді і добре обсушити за допомогою паперових рушників, а потім порізати м'ясо на шматочки розміром близько трьох сантиметрів і залити їх підготовленим маринадом, після чого посуд з м'ясом закрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 9-12 годин. Далі шматочки філе обтерти паперовими рушниками від надлишків маринаду і кожен шматочок обернути смужкою бекону, також поклавши всередину листочок базиліка або трохи іншої зелені. Підготовлені таким чином шматочки м'яса нанизувати на попередньо вимочені у воді дерев'яні шампури. Обсмажувати шашлички на суміші розтопленого вершкового і оливкового масла по дві-три хвилинки з кожного боку. Краще використовувати для смаження сковорідку-гриль. Подавати шашлик з овочами і соусом за вашим вибором.