М'ясні котлети можна різноманітити не тільки додаванням крупи або овочів. Спробуйте зробити їх сиром - це нескладно, і виходить дуже смачно.
Інгредієнти: 500 грам фаршу з яловичини, 2 цибулини, 100 грам сиру, м'якоть батона, 2 яйця, 2-3 зубчики часнику, пучок зелені петрушки, 3-4 чайних ложки кунжуту, половина склянки мелених сухарів, сіль і чорний мелений перець, спеції - за смаком. Для жарик котлет нам знадобиться рослинне масло.
Хліб розмочіть в молочку (або у воді), злегка відіжміть. Дрібно порубаєте зелень. Сир наріжте невеликими брусочками. Пропустіть через м'ясорубку (або дрібно порубаєте) цибулю і часник. Змішайте фарш з овочами, зеленню, додайте хліб і яйця. Посоліть і поперчіть за смаком, при бажанні приправте фарш пряними травами. Добре вимісіть і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин.
З охолодженого фаршу відокремлюйте невеликі шматочки, робіть з них кульку, потім його розминайте в коржик. На середину кладіть сир і формуйте котлетку. Обваляйте її в суміші панірувальних сухарів і кунжуту. Обсмажте котлети на олії. Паніровку робити не обов'язково, це за бажанням, але з неї котлети краще тримають форму.