Супчик досить ґрунтовний, зігріваючий, з м'ясом і квасолею. Не зовсім літній варіант, але для прохолодної осені та холодної зими - те, що потрібно. Інгредієнти: 200 грам сухої квасолі, 400 грамів свинини, 400 грам томатів у власному соку, півтора літра м'ясного бульйону (або води), 1 цибулина, 2 стебла селери, 5 часточок часнику, 1 гострий перчик, столова ложка борошна, по чайній ложці порошку чилі і зіра, сіль за смаком. Можна додати мелений коріандр (якщо любите).
Квасоля замочуємо в холодній воді на ніч. Потім міняємо воду, варимо квасолю до готовності. Солити не потрібно, інакше квасоля залишиться жорсткою!
Ріжемо цибулю і селеру, дрібно рубаємо часник і гострий перець. М'ясо ріжемо невеликими шматочками. Кладемо в миску, обсипаємо борошном і перемішуємо так, щоб борошно покрила кожен шматочок. У казанку розігріваємо рослинне масло, кладемо м'ясо, обсмажуємо до рум'яної скоринки. Виймаємо на тарілку. У тому ж олії на невеликому вогні обсмажуємо цибулю і селеру. Додаємо перець, часник, зіру, чилі і коріандр. Через півхвилини повертаємо м'ясо. Вливаємо бульйон, розім'яті томати разом з соком, солимо і даємо закипіти. Варимо суп на невеликому вогні до готовності м'яса. За п'ять хвилин до готовності кладемо в суп квасоля.
|