У запропонованому рецепті описано приготування лепешняку не в його класичному і звичному варіанті, подібний манник не зовсім схожий на звичайний, так як це просте блюдо трохи урізноманітнили, додавши до його складу всілякі цукати, а також родзинки та волоські горіхи. Випічка вийшла просто напрочуд ніжною, а також дуже ароматною і чудово смачною, причому смак манки в такому пирозі практично непомітний - загалом прекрасна випічка до чаю!
Список складових, які вам знадобляться для приготування: 100 г маргарину (ну або ж можна використовувати вершкове масло), один стакан кефіру або кислого молока, одне куряче яйце, один стакан цукрового піску, половина чайної ложечки соди, один стакан борошна і один стакан манної крупи, а крім цього цукати, волоські горіхи і родзинки.
Спочатку слід розтопити маргарин і змішати його з кефіром (або кислим молоком), а також додати до суміші цукор і перемішати. Далі в отриману суміш потрібно додати куряче яйце і соду (яку при бажанні можна замінити розпушувачем), а потім всипати борошно і манку, все ретельно розмішати і залишити отримане тісто на кілька годин (не менше трьох-чотирьох). Після додати в тісто цукати, родзинки і горіхи, змішати і викласти в злегка змащену форму. Випікати в розігрітій духовці до повної готовності (перевіряти сірником або дерев'яною зубочисткою).
|