Кростои - маленькі смажені пиріжки з різною начинкою. Вони виходять дуже легкими, розсипчастими, і з'їсти їх можна багато, не відчуваючи особливої тяжкості в шлунку.
Інгредієнти: 300 грам борошна, 70 г вершкового масла, склянку молока, часточка часнику, сіль, 300 грам печериць, пучок петрушки, олія для фритюру. За смаком можна додати грибну начинку спеції і смажену цибулю або зробити начинку з картоплі, м'яса, тушкованої капусти.
Борошно потрібно просіяти гіркою на стіл. У центрі зробити поглиблення, покласти в нього половину розм'якшеного масла, щіпку солі і влити молоко. Замісити м'яке тісто. Якщо буде сильно липнути до рук - підсипати ще борошна. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на годину. Для начинки гриби ріжемо скибочками, дрібно рубаємо часник і петрушку. Обсмажуємо в олії гриби до готовності, в кінці додаємо часник, сіль і перець. Даємо охолонути, посипаємо петрушкою. Тісто розгортаємо в два тонких пласта. На одному порціями розкладаємо начинку, накриваємо другим шаром. Пальцями притискаємо тісто в тих місцях, де немає начинки і потім розрізаємо ножем або коліщатком з зубчиками. Обсмажуються кростои у великій кількості олії по 3-4 хвилинки з кожного боку.
|