Дуже смачне, ситне і доступне блюдо. До того ж - незвичайне, самодостатнє і не вимагає великих трудовитрат. Все готується в одній сковорідці. Інгредієнти: чотири стегенця (або ніжки, крильця, шматочки курки), дві цибулини, два солодких болгарських перцю (великих), дві часточки часнику, 250 г рису, 400 г томатів у власному соку, половина чайної ложки гострого червоного перцю, дві чайних ложки меленої паприки, три столові ложки рослинної олії, сіль за смаком.
Робимо маринад: олію, паприку, сіль і перець змішуємо. Цією сумішшю обмазуємо куряче м'ясо (його краще нарізати невеликими шматочками), накриваємо і залишаємо на годину. Поки курка маринується, дрібно ріжемо цибулю і болгарський перець, подрібнюємо часник. Замариновані шматочки курки обсмажуємо в олії до рум'яної скоринки, виймаємо з сковорідки і прибираємо в бік. У тому ж маслі обсмажуємо цибулю і часник. Через п'ять хвилин додаємо болгарський перець. Через три хвилини промитий рис кладемо і тушкуємо ще п'ять хвилин. Потім вливаємо томати разом з соком і стакан води (250 мл). Кладемо до рису курку, даємо закипіти, солимо за смаком. Накриваємо і тушкуємо півгодини. При необхідності підливаємо воду. Приємного апетиту!
|