Головна » Статті » Рецепти |
Шоколадне печиво з кунжутом
Інгредієнти * Борошно (пшеничне, просіяти) - 1,5 склянки. * Крупа кукурудзяна - 4 ст. л. * Цукор - 0,5 склянки. * Какао-порошок (4 ст.л. без гірки) - 4 ст. л. * Кунжут (насіння) - 5-6 ст. л. * Коньяк (можна замінити шоколадним або кавовим лікером) - 2 ст. л. * Яйце - 2 шт * Масло вершкове - 120 г * Сіль (щіпка) Приготування Насіння кунжуту обсмажити на сухій сковороді до злегка золотистого кольору. 3 - 4 хвилини. Масло розтопити, додати цукор і трохи збити. По одному вбити два яйця, додати коньяк і ще раз збити до однорідності. Кукурудзяну крупу я злегка подрібнила в процесорі, змішала з просіяним борошном, сіллю і насінням кунжуту. Додала просіяний какао - порошок. Змішала рідкі й сухі складові і отримала еластичне і дуже шоколадне тісто. Затягнула його в харчову плівку і відправила на зимівлю в холодильник на 20 хвилин. Тісто поділила на шматочки завбільшки з волоський горіх, згорнула кульки (тісто абсолютно не липне до рук, ні до дошки). Виклала на застелений папером для випічки деко. Випікала в розігрітій до 190 градусів духовці 12-15 хвилин. Всього вийшло 36 штук. Це печиво практично не збільшується в розмірі і виходить хрустким зовні і м'яким всередині. рекомендують Зберігати в щільно закритій банці. У мене до цього справа не дійшла. Автор: nuf_nuf | |
Просмотров: 918 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |