Головна » Статті » Рецепти

Шоколадне печиво з кунжутом
Інгредієнти
* Борошно (пшеничне, просіяти) - 1,5 склянки.
* Крупа кукурудзяна - 4 ст. л.
* Цукор - 0,5 склянки.
* Какао-порошок (4 ст.л. без гірки) - 4 ст. л.
* Кунжут (насіння) - 5-6 ст. л.
* Коньяк (можна замінити шоколадним або кавовим лікером) - 2 ст. л.
* Яйце - 2 шт
* Масло вершкове - 120 г
* Сіль (щіпка)
Приготування
Насіння кунжуту обсмажити на сухій сковороді до злегка золотистого кольору. 3 - 4 хвилини.
Масло розтопити, додати цукор і трохи збити. По одному вбити два яйця, додати коньяк і ще раз збити до однорідності.
Кукурудзяну крупу я злегка подрібнила в процесорі, змішала з просіяним борошном, сіллю і насінням кунжуту.
Додала просіяний какао - порошок.
Змішала рідкі й сухі складові і отримала еластичне і дуже шоколадне тісто. Затягнула його в харчову плівку і відправила на зимівлю в холодильник на 20 хвилин.
Тісто поділила на шматочки завбільшки з волоський горіх, згорнула кульки (тісто абсолютно не липне до рук, ні до дошки). Виклала на застелений папером для випічки деко.
Випікала в розігрітій до 190 градусів духовці 12-15 хвилин.
Всього вийшло 36 штук.
Це печиво практично не збільшується в розмірі і виходить хрустким зовні і м'яким всередині.
рекомендують Зберігати в щільно закритій банці. У мене до цього справа не дійшла.
Автор: nuf_nuf
Просмотров: 733
Категория: Рецепти |
| Теги: цукор, Коньяк

Рекомендовані рецепти:

Сирні конвертики
Мафіни з мигдалем і цукатами
Макарони з шинкою і грибним соусом
Овочевий суп з курячою грудкою
Сирний пиріг з карамеллю і яблуками
Салат з консервованим тунцем (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: