І знову про м'ясні котлетки. На цей раз пропонується після обсмажування протушкувати котлети в підливці. Прекрасний варіант для повсякденного сімейного вечері. Інгредієнти: 500 грам м'ясного фаршу, 2 цибулини, часточка часнику, дві скибочки батона, столова ложка борошна, 3 столові ложки томатної пасти, 500 мл бульйону чи води, сіль і мелений перець за смаком, спеції які любите, зелень, рослинна олія для смаження.
Білий хліб розмочуємо в молоці або у воді, злегка віджимаємо. Одну цибулину дрібно ріжемо, подрібнюємо часник і зелень (якщо додаєте). Змішуємо з фаршем. Солимо і перчимо за смаком, приправляємо спеціями. З фаршу формуємо котлети, обсмажуємо на середньому вогні в рослинній олії. Сильно котлети не засмажуйте, дайте їм підрум'янитися. Перекладіть на тарілку.
У ту ж сковорідку, додайте залишився цибулю (наріжте довільно), обсмажте до м'якості. Додайте борошно, через покладіть томатну пасту і смажте, поки не з'явиться приємний солодкуватий запах. Тоді влийте бульйон, постійно помішуйте щоб не утворились грудочки. Покладіть в підливу котлети, дайте закипіти і тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні хвилин 10-15. Подавайте з будь-яким гарніром.
|