Ви любите глінтвейн? Я вперше цей напій випробувала на новорічній ялинці, був страшний мороз, я промерзла що називається до нитки і вирішила зігрітися глінтвейном. Купила стаканчик ароматного напою в кіоску, вино вдарило в ніс (у ніс), відразу кашель звідки ні візьмися взявся... Але зігрів напій мене швидко. З тих пір я полюбила глінтвейн, хоча раніше, коли п'ю його, починаю кашляти, хоч і не хворію... Пропоную сьогодні такий ось рецепт глінтвейну на новий лад, готується напій на мандаринах, з додаванням свіжих ягідок журавлини.
На дно каструльки викладаємо промиті шкурки від трьох мандаринів. Якщо мандарини імпортні, їх спочатку обдати окропом потрібно, потім шкірку добре промити і тільки після цього зчищати її. Додаємо цукру грам сто, очищені часточки мандаринів і всю цю красу тиснемо ступкою. Не до пюре, просто, щоб сік вийшов з шкірки і з часточок. Доливаємо пів літра вина, штучки п'ять гвоздичок додаємо, кориці за бажанням і і цедру або лайма або лимона. Вино нагріваємо, кип'ятити не можна! Тільки прогріваємо. Даємо глінтвейну настоятися і розливаємо в келихи, сюди ж по жмені журавлини закладаємо. Глінтвейн з мандаринами і журавлиною готовий!