В Італії такий напій називають "Лімончелло", варіантів приготування цього напою домашнього дуже багато! Всі вони відрізняються не значними дрібницями, в цілому ж рецепт приготування один: горілка звичайна (стандарт) настоюється на лимонах. Отже,нам потрібна одна пляшка горілка і п'ять великих лимонів. Шкірку з лимонів зчищаємо, але цього можна і не робити в тому випадку, якщо лимони у вас домашні або якщо ви точно впевнені, що шкурка ні чим з хімії не оброблена.
Так ось лимони без шкірки на ріжемо навпіл, в киплячу воду відправляємо і рівно дві хвилини проварюємо,потім воду зливаємо. Кісточки з відварених і вже досить охололих лимонів виймаємо (якщо не вийняти - гірчить напій). Саму м'якоть подрібнюємо або блендером або м'ясорубкою користуємося. В отриману кашку вливаємо горілку, всю цю красу у скляну банку перекладаємо і сім днів наполягаємо. Можна додати трохи цукрової пудри в отримане спиртне пюре (є і такі варіанти приготування). Через вказану кількість днів напій треба процідити і можна вживати.))