Головна » Статті » Рецепти

Угорський пиріг до чаю
Інгредієнти:
* Маргарин (для випічки, м'який) - 150 г
* Цукор - 150 г
* Кориця (мелена) - 1 ч. л.
* Імбир (порошок) - 1/2 ч. л.
* Яйце - 4 шт
* Ізюм - 200 г
* Урюк - 100 г
* Горіхи (будь-які) - 100 г
* Борошно - 200 г
* Сода (негашене) - 1/2 ч. л.
* Молоко - 2 ст. л.
* Коньяк (персикова настоянка або ром) - 4-6 ст. л.
Рецепт:
Збиваємо цукор з маргарином і пряностями.Отделяем білки від жовтків, жовтки по одному додаємо до масляної масі, продовжуючи збивати.
Додаємо родзинки, дрібно нарізані абрикоси, горіхи і далі заважаємо ложкою.
Засипаємо просіяне борошно і соду, вливаємо молоко, добре перемішуємо (ніколи раніше не писала, що борошно треба просіювати - це, начебто, і так всі знають.)
Білки збиваємо з дрібкою солі до "піків" і додаємо в тісто: спочатку 1/3 ретельно втручається в тісто, потім білки, що залишилися акуратно рухами знизу вгору, однорідності тесту домагатися не треба).
Викладаємо тісто в підготовлену форму і ставимо в прогріту до 180*С духовку.
Випікаємо приблизно 50 хвилин. Перевіряємо готовність спичкой.Чуть коли пиріг обережно виймаємо, видаляємо з форми папір для випічки (якщо випікали на ній) і ось вона хитринка - наливаємо в форму коньяк або ром, або персикову настоянку (у мене).
Пиріг садимо у форму назад і залишаємо на кілька годин, можна до ранку.
Готовий пиріг обсыпаем цукровою пудрою, ріжемо на шматочки і подаємо до чаю.
Все! Ароматно і просто.
Просмотров: 927
Категория: Рецепти |
| Теги: борошно, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Молоді кабачки в горіховому соусі
Салат з оселедцем (рецепт)
Кекс "селянські"
Відкриті булочки з персиком
Бутерброди з ананасом та сиром
Ладду - східне ласощі з нуту
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: