Рецепт таких пончиків чудово підійде для того, щоб використовувати залишився в холодильнику сир, а також для тих, хто не дуже любить цей корисний і дуже необхідний для організму продукт в чистому вигляді. Пончики виходять дивно смачними, пишними і рум'яними!
Для приготування вам знадобиться: близько 200-250 грамів сиру, одне яйце, одна склянка борошна, три-чотири столові ложки цукрового піску (можна навіть взяти більше цукру, якщо хочеться солодких пончиків), ванільний цукор (за бажанням), половинка чайної ложки соди, лимонний сік або оцет, щіпка солі, рослинна олія для смаження пончиків.
Одне яйце необхідно збити з цукровим піском, ванільним цукром (якщо ви вирішили його все-таки додати) і дрібкою солі, додати соду, погашену оцтом або лимонним соком, після чого додати до суміші просіяне пшеничне борошно і власне сам сир (якщо сир дуже зернистий і неоднорідний, його слід перед приготуванням протерти через сито). Замісити тісто. Рослинна олія розігріти в невеликій високої каструльці. З тіста формувати невеличкі кульки (це може добре вийде з допомогою ложечки, змоченою в олії) і опускати їх в гаряче масло. Смажити пампушки до тих пір, поки вони не спливуть на поверхню і не підрум'яняться рівномірно з усіх боків. Готові пампушки викласти на паперовий рушник і дати стекти зайвому маслу.
|