Цей шоколадний десерт, який готується без випічки і до того ж дивно просто, хоча і досить довго, може стати чудовим частуванням для вас або ваших гостей. Робляться такі цукерки на основі гіркого шоколаду і вершків з додаванням халви кунжутної.
Продукти для приготування цукерок: дві плитки темного шоколаду (можна взяти навіть одну плитку темного. а другу плитку гіркого шоколаду), 200 мілілітрів вершків пожирніше, 300 грамів халви кунжутної, одна столова ложка коньяку або бренді (якщо цукерки готуються для дітей, то алкоголь можна і не додавати), 50 г кокосової стружки, один пакетик ваніліну.
Жирні вершки потрібно підігріти, не доводячи до кипіння, додати до них ванільний цукор і весь шоколад, попередньо розламаний на невеликі шматочки. Підігрівати цю масу постійно перемішуючи до повного розчинення шоколаду в гарячих вершках, а потім додати при бажанні алкоголь (коньяк або бренді). Поставити отриману масу в холодильник на добу. Халву необхідно подрібнити до стану дрібної крихти і змішати з шоколадно-вершковою масою, яку перед цим потрібно злегка збити з допомогою міксера, відправити суміш хвилин на 15-20 в холодильник. З остиглої суміші скачати невеликі кульки-цукерки, обваляти їх в кокосовій стружці і дати знову постояти в холодильнику (як мінімум протягом години). Також до таких цукерок можна додати будь-які подрібнені горіхи або ж по одному цілому горішку всередину кожної цукерки.