Для цієї підливи потрібна хороша томатна паста - тоді вона вийде дуже смачною. Можна зробити і з свіжих помідор, але доведеться повозитися - помідори довго увариваются, і це займе час. Інгредієнти: дві столові ложки томатної пасти, склянку теплої води, кілька часточок часнику, головка цибулі, по невеликому пучку петрушки і кінзи, сіль і червоний мелений перець за смаком, хмелі-сунелі (за бажанням).
Томатну пасту викладаємо у сотейник або каструлю, вливаємо теплу воду і добре розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Ставимо на невеликий вогонь, даємо закипіти. Поки що підігрівається підлива, ріжемо цибулю тоненькими кільцями, дрібно рубаємо зелень. Коли закипить, кладемо цибулю і зелень, перемішуємо, за смаком солимо і перчимо, додаємо хмелі-сунелі (якщо любите) і даємо підливці трохи покипіти.
Часник пропускаємо через прес, підливку знімаємо з вогню і заправляємо часничком. Кладемо трохи на блюдце, даємо охолонути і пробуємо на гостроту - тільки так можна зрозуміти досить перцю чи ні. У гарячому вигляді смак підливи втрачається. Зберігати в холодильнику в щільно закритій банці.
|