Своєрідне, що виглядає дуже ошатно двокольорове печиво у вигляді кісок, причому готується воно досить просто і часу на приготування багато не потрібно.
Що потрібно для того, щоб приготувати такі кавово-ванільні кіски: половина склянки молока, 60 г вершкового масла, один з половиною склянку пшеничного борошна, одне яйце, 60 г цукрової пудри, одна чайна ложечка ваніліну, три столові ложки меленої кави і трохи рослинного масла.
Молоко потрібно закип'ятити і всипати в нього каву, перемішати, після чого довести до кипіння і відразу ж після цього зняти з вогню і залишити на деякий час, після чого процідити. Пшеничне борошно просіяти і змішати з розм'якшеним маслом, цукровою пудрою і трохи збитим яйцем, замішують тісто, яке слід розділити навпіл. В одну половину тіста вмішати ванілін, в іншу додати одну-дві столові ложки суміші молока з кавою. Загорнути тісто окремо в плівку і відправити на 60 хвилин у холодильник. Дістати тісто і сформувати з нього невеликі кульки, які потім скачати в тонкі ковбаски і переплести в кіски - одну частину зробити білою, а іншу коричневою. Викласти на змащене олією деко і випікати в попередньо розігрітій до температури 190 градусів духовці хвилин 15-20.
|