Джем з лука нагадує вишукану гірчицю або ароматну аджику. Подають цю дивину до м'яса, риби, салату, сиру або підсмаженої хлебу.Необходимые продукти: 2 кг ріпчастої цибулі, 2 кг цукру, 1 ст. л. гвоздики, 600 мл оцту з білого вина або яблучного, 3 чай. л. кмину, 2 ст. л.поваренной солі. Процес приготування: гвоздику помістити в марлевий мішечок. Лук як можна тонше нарізати півкільцями. Скласти у велику миску, засипати сіллю, щільно накрити тарілкою, притиснувши, зверху кришкою і поставити в холодильник на 1 годину. Потім ретельно промити під струменем холодної води, дати обсохнути. У сотейник вилити оцет, всипати цукор, покласти мішечок з гвоздикою, проварити 5 хвилин. Додати цибулю і кмин, довести до кипіння і, зменшивши мінімально вогонь, варити 2 години, поки сироп не загусне, а цибуля не стане прозорим.. Гвоздику видалити. Гарячий джем розкласти в простерилізовані банки, закривши прокип'яченими кришками. Зберігати в холодильнику до 5 тижнів.
|