Смачне та корисне печиво розсипчасте з "Геркулесом" і сухофруктами.Необходимые продукти: 1 стакан білої пшеничної муки, 1 стакан вівсяних пластівців "Геркулес", 2 яйця, 200 гр розм'якшеного вершкового масла, пів склянки цукру, 1 ст. л. рослинного масла, 1 склянка очищених волоських горіхів, 1 склянку родзинок, півсклянки кураги, 3 ст. л. чорносливу, пакетик розпушувача для тесту, пакетик ванільного цукру, дрібка солі.
Процес приготування: горіхи трохи обсмажити на сухій сковороді, подрібнити в блендері, але не в "пил".
Сухофрукти промити, залити окропом на 10 хвилин, воду злити. Курагу і чорнослив дрібно порізати.
Розтерти масло з цукром дочиста, вбити 1 яйце, всипати півсклянки борошна, сіль, постійно розмішуючи, вбити наступне яйце, додати решту борошна і сухофрукти, "Геркулес", горіхи, розпушувач і ванільний цукор.
Все добре перемішати до однорідної маси.
Вологими руками формувати приплюснуті кульки, викласти на деко, застелений папером для випічки, яку змастити рослинним маслом.
Поставити деко в попередньо розігріту до 190°С духовку і випікати печиво 20-25 хвилин до утворення золотистої скоринки.
|