Гармонійне поєднання ніжного м'яса ароматних грибов.Необходимые продукти: 2 курчати, вагою близько 1 кг, 500 г різних грибів (печериці, гливи, лисички, білі), склянка білого сухого вина, 2 столові ложки рослинного масла, готова (магазинна) суха суміш "Прованські трави", чорний мелений перець, сіль.
Процес приготування: гриби почистити, вимити і нарізати пластинками. Перекласти в глибоку миску.
Посипати прованськими травами, сіллю, перцем, полити олією і перемішати.
Тушки курчат розрізати уздовж навпіл, натерти сумішшю солі і перцю з тими ж сушеними травами і покласти в посуд з грибами, притиснувши тарілкою, на півгодини.
Викласти курчат і гриби у вогнетривку форму, залити вином, ретельно затягнути фольгою або закрити кришкою (якщо є).
Готувати в попередньо розігрітій до 190°С духовці 25 хвилин. Потім відкрити кришку або зняти фольгу і потримати 5 хвилин відкрито до утворення скоринки.
Подавати зі свіжими овочами (огірками, помідорами) і зеленню.
|