Кажуть, що саме за цим рецептом готують гороховий суп в Голландії. Список потрібних продуктів: двести п'ятдесят грамів бекону, двісті п'ятдесят грамів жовтого дробленого гороху, прянощі за вибором, лавровий листочок, ріпчаста цибулина, кілька пір'їнок зеленої цибулі, два стебла селери, сто тридцять грамів гострої часникової ковбаси, сіль, одна велика морква, перець, дві столів. ложки рубаної петрушки.
Процес приготування:
З вечора замочуємо горох. Вранці зливаємо воду, кладемо горох в каструльку і заливаємо шістьма стаканчиками воды.Варим під кришкою протягом 2-х годин, періодично прибираючи пінку.
Чистимо і дрібно ріжемо овочі, бекон ріжемо кубиками. Кладемо бекон, лавровий листочок і овочі в суп і варимо близько 60 хвилин. Прибираємо лавровий лист і блендером доводимо суп до стану пюре. Солимо суп, перчимо і додаємо нарізану кубиками часникову ковбасу. Підігріваємо суп розливаємо його по тарілках, посипаємо петрушкою і подаємо.