Головна » Статті » Рецепти |
Гречані млинці з пшеничною мукою
Інгредієнти: гречане борошно - 650г (3.5 склянки); пшеничне борошно - 250г (1.5 склянки); вода - 625 мл; молоко - 1 л; сухі дріжджі - 10г (1 ст.л.); яйце - 4 шт.; вершкове масло - 50г; цукор - 2 ст.л.; сіль - 2.5 ч.л.; олія для смаження. Просіяти борошно і змішати її з сухими дріжджами. Молоко злегка підігріти (воно повинно бути ледь теплим). Просіяти гречану і пшеничне борошно, з'єднати разом. Третина борошна змішати з дріжджами, вліт теплу воду, додати цукор і розмішати. Миску з опарою поставити в тепле місце (наприклад, в миску з гарячою водою) і залишити на 30 хвилин. Через 30 хвилин додати борошно. Залишити ще на 30 хвилин для вистійки. Тісто повинне збільшитися в обсязі в кілька разів, після чого його треба перемішати, обім ’ яти і поставити підходити ще раз. Повторити процедуру 2-3 рази. Влити тісто гаряче молоко, швидко розмішати. Додати яйця, сіль. Розтопити вершкове масло, додати в тісто. Накрити миску з тістом серветкою, поставити в тепле місце для підйому. Нагріти сковороду змастити тонким шаром рослинної олії (з допомогою половинки картоплини, цибулини або спеціальною кришкою). Трохи зменшити нагрівання, ковшем вилити рівний шар тіста. Випікати з одного боку хвилину, потім обережно перевернути плоскою лопаткою і випікати з іншого боку. Готові млинці скласти стопкою на тарілку, за бажанням змазуючи кожен вершковим маслом. | |
Просмотров: 806 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |