Головна » Статті » Рецепти

Гречані млинці з пшеничною мукою
Інгредієнти:
гречане борошно - 650г (3.5 склянки);
пшеничне борошно - 250г (1.5 склянки);
вода - 625 мл;
молоко - 1 л;
сухі дріжджі - 10г (1 ст.л.);
яйце - 4 шт.;
вершкове масло - 50г;
цукор - 2 ст.л.; сіль - 2.5 ч.л.;
олія для смаження.
Просіяти борошно і змішати її з сухими дріжджами. Молоко злегка підігріти (воно повинно бути ледь теплим). Просіяти гречану і пшеничне борошно, з'єднати разом.
Третина борошна змішати з дріжджами, вліт теплу воду, додати цукор і розмішати. Миску з опарою поставити в тепле місце (наприклад, в миску з гарячою водою) і залишити на 30 хвилин.
Через 30 хвилин додати борошно. Залишити ще на 30 хвилин для вистійки. Тісто повинне збільшитися в обсязі в кілька разів, після чого його треба перемішати, обім ’ яти і поставити підходити ще раз. Повторити процедуру 2-3 рази.
Влити тісто гаряче молоко, швидко розмішати. Додати яйця, сіль.
Розтопити вершкове масло, додати в тісто. Накрити миску з тістом серветкою, поставити в тепле місце для підйому.
Нагріти сковороду змастити тонким шаром рослинної олії (з допомогою половинки картоплини, цибулини або спеціальною кришкою).
Трохи зменшити нагрівання, ковшем вилити рівний шар тіста. Випікати з одного боку хвилину, потім обережно перевернути плоскою лопаткою і випікати з іншого боку.
Готові млинці скласти стопкою на тарілку, за бажанням змазуючи кожен вершковим маслом.
Просмотров: 626
Категория: Рецепти |
| Теги: млинці, борошно

Рекомендовані рецепти:

Террін з печінки індички з абрикосами і коньяком
Буженина в тесті
Вівсяний хлібець
Мигдальний рулет з шоколадним кремом
Цибулевий джем
Печиво на крохмалі з апельсиновою начинкою
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: