Судячи з присутності в складі соєвого соусу, оцту, салату явно китайське походження. Всі пропорції приблизні дані, що дуже зручно - з'являється можливість регулювати смак готового блюда - можна зробити його погостріше або кисліші, додати більше морквини або цибулі.
Інгредієнти: 500 грам часникових стрілок, одна велика морква, дві цибулини, столова ложка соєвого соусу, чайна ложка яблучного оцту, рослинне масло. Можна за смаком додати чорний мелений перець і сіль.
Часникові стрілки вимити, носики з насінням відрізати. Самі стрілки нарізати шматочками (довжиною 4 - 5 див) і бланшувати в киплячій воді кілька хвилин. Відкинути на друшляк, остудити під холодною проточною водою, дати воді стекти. У цей час цибулю і моркву нарізати соломкою. У сковорідці розігріти трохи рослинної олії, злегка обсмажити цибулю, потім покласти моркву і обсмажувати до напівготовності овочів. Додати до овочів часникові стрілки, прогріти. Влити соєвий соус, оцет і під кришкою тушкувати до м'якості. За смаком приправити сіллю і чорним меленим перцем.