Виявляється овочеві котлети можна приготувати навіть з болгарського перцю - страва вийде смачним і соковитим, подавати такі котлетки з перцю і бринзи можна разом з салатом з овочів або ж як окрему страву.
Список необхідних складових: один кілограм зеленого і червоного болгарського перцю, 250 грамів бринзи (також можна використовувати сир), два курячих яйця, борошно і панірувальні сухарі, а також зелень петрушки, перець і сіль, олія для смаження котлет.
Болгарський перець для приготування котлет краще вибирати "помясистей". Спекти перець у духовці або на сковороді, після чого потрібно очистити його від шкірки і насіння і потім подрібнити і добре розім'яти. Бринзу необхідно натерти на тертці (середньої). Далі слід додати до перцю одне сире яйце, терту бринзу, поперчити і посолити отриману котлетну масу, а також додати в неї борошно і сухарі для панірування. Яйце, що залишилося, потрібно збити в окремій мисочці, олія для смаження розігріти в сковороді. Руками, змоченими в холодній воді сформувати котлетки з отриманої маси, обваляти їх трохи в борошні і занурити в збите яйце, після чого відправити на сковороду і підсмажити з двох сторін.
|