Головна » Статті » Рецепти |
Рулет з макової начинкою
Інгредієнти для тіста: * дріжджі 40-50 г * молоко 1,5 склянки * масло вершкове 50-70 г * яйця 2 шт. * цукровий пісок 2 ст. л. * сіль на кінчику ножа * ванільна есенція 1 ч. л. * борошно близько 1 кг (може трохи більше або менше) для начинки: * готова макова суміш для рулету 1 пакетик * 70 мл води або * 300 г маку * 150 г меду * 3/4 склянки цукру * яйце для змащування готового виробу Спосіб приготування: Розкришити дріжджі, залити 50 мл теплої води, покласти трохи цукру, розмішати і дати постояти в теплі 15 хвилин, потім знову перемішати. У великій каструлі злегка підігріти молоко, покласти цукровий пісок. Всипати сіль. Влити ванільну есенцію або додати ваніль. Розбити яйця, перемішати. Додати розтоплене масло, перемішати. В останню чергу ввести дріжджі і перемішати. Борошно просіяти і додати в тісто. Борошна потрібно стільки, щоб тісто стало отлипать від пальців, було досить м'яким, але пружним. Скачати тісто в кулю, змазати олією, перекласти в суху каструлю, накрити мокрим рушником, закрити кришкою і поставити в тепле місце. По мірі підходу тесту його необхідно "klasyfikowac". Після четвертого підходу з тестом можна приступати до роботи. Для приготування начинки готову суміш залити кип ’ яченою водою, перемішати. Якщо у вас немає готової суміші, начинку можна приготувати самим. Для цього мак залити окропом і дати постояти 30-40 хвилин. Воду злити, мак віджати і розтерти в ступці з медом і цукровим піском. Тісто виходить на 2-3 рулету. Ви можете приготувати один, а решта тісто використовувати на свій розсуд. Якщо таке тетсо покласти в пакет і в холодильник - воно може зберігатися там добу. Отже, тісто розкачати в пласт. Змастити тісто начинкою. Скачати тісто в рулет. Перекласти його на деко, змащене маслом. Із залишків тесту можна зробити квіточки і прикрасити виріб, змастити його яйцем. Розігріти духовку до 200 градусів. Поставити деко з рулетом в духовку і запікати до готовності близько 30-35 хвилин. Готовий рулет остудити в духовці, витягти і розрізати на порційні шматки. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 1106 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |