Головна » Статті » Рецепти

Рулет з макової начинкою
Інгредієнти для тіста:
* дріжджі 40-50 г
* молоко 1,5 склянки
* масло вершкове 50-70 г
* яйця 2 шт.
* цукровий пісок 2 ст. л.
* сіль на кінчику ножа
* ванільна есенція 1 ч. л.
* борошно близько 1 кг (може трохи більше або менше)
для начинки:
* готова макова суміш для рулету 1 пакетик
* 70 мл води
або
* 300 г маку
* 150 г меду
* 3/4 склянки цукру
* яйце для змащування готового виробу
Спосіб приготування:
Розкришити дріжджі, залити 50 мл теплої води, покласти трохи цукру, розмішати і дати постояти в теплі 15 хвилин, потім знову перемішати.
У великій каструлі злегка підігріти молоко, покласти цукровий пісок.
Всипати сіль.
Влити ванільну есенцію або додати ваніль.
Розбити яйця, перемішати.
Додати розтоплене масло, перемішати.
В останню чергу ввести дріжджі і перемішати.
Борошно просіяти і додати в тісто. Борошна потрібно стільки, щоб тісто стало отлипать від пальців, було досить м'яким, але пружним.
Скачати тісто в кулю, змазати олією, перекласти в суху каструлю, накрити мокрим рушником, закрити кришкою і поставити в тепле місце.
По мірі підходу тесту його необхідно "klasyfikowac". Після четвертого підходу з тестом можна приступати до роботи.
Для приготування начинки готову суміш залити кип ’ яченою водою, перемішати. Якщо у вас немає готової суміші, начинку можна приготувати самим. Для цього мак залити окропом і дати постояти 30-40 хвилин. Воду злити, мак віджати і розтерти в ступці з медом і цукровим піском.
Тісто виходить на 2-3 рулету. Ви можете приготувати один, а решта тісто використовувати на свій розсуд. Якщо таке тетсо покласти в пакет і в холодильник - воно може зберігатися там добу. Отже, тісто розкачати в пласт.
Змастити тісто начинкою.
Скачати тісто в рулет. Перекласти його на деко, змащене маслом. Із залишків тесту можна зробити квіточки і прикрасити виріб, змастити його яйцем.
Розігріти духовку до 200 градусів. Поставити деко з рулетом в духовку і запікати до готовності близько 30-35 хвилин.
Готовий рулет остудити в духовці, витягти і розрізати на порційні шматки. Приємного апетиту!
Просмотров: 862
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, Рулет

Рекомендовані рецепти:

Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Імбирний чай
Пісна галета з яблуками з заварного тіста
Пиріг лимонно-медовий
Вівсяне печиво з медом
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: